Feest van de Geest

Feest van de Geest is een ontmoeting tussen Beeldende Kunst, Pinksteren en Architectuur van Kerkgebouwen.
Tussen Hemelvaart en Pinksteren 2024 exposeren kunstenaars uit allerlei disciplines nieuw gemaakt eigentijds werk in 20 kerken in Groningen / Noord Drenthe. Eén van de 20 kerken waar wordt geëxposeerd is de Ontmoeting in Roodeschool, waar Kitty Blum haar werk tentoonstelt.

In de periode tussen Hemelvaart en Pinksteren zijn kerken open voor het publiek. Kunstenaars presenteren en exposeren nieuw gemaakte kunst, geïnspireerd op het Pinksterfeest en de architectuur van kerkgebouwen. De open kerken zijn een speelse en beeldende inspiratiebron voor mensen die op zoek zijn naar hedendaagse kunst, cultuurhistorie, vormen van spiritualiteit, geloof, zingeving en recreatieve ontspanning.

Dit prachtige evenement maakt, vanuit het Pinksterfeest, als feest van inspiratie, een verbinding met die hedendaagse kunst. Daarmee door beeld, woord en klank bij mensen tot de verbeelding te laten spreken.

Het geheel biedt kansen tot vernieuwing en verbreding onder predikanten, gemeenteleden, vrijwilligers, kunstenaars en bezoekers. Bovendien vindt er een vernieuwende communicatie plaats tussen woord, beeld en klank die de “zender en de ontvanger” nieuwe mogelijkheden biedt tot kennis en begrip.
Deze elfde keer, mag de Geest van het Feest door het hele land trekken. Het visioen is dat in de toekomst in alle provincies kerken en kunstenaars mee gaan doen, te beginnen in 2024.

de Ontmoeting Roodeschool

Over Kitty Blüm


Ik schilder en teken en maak installaties van wol. Al mijn werk ontstaat intuïtief waarbij het eindresultaat vooraf niet vaststaat. Het is echt een reis en ik wil graag dat de beschouwer dit ook zo ervaart en steeds weer nieuwe werkelijkheden ontdekt in het werk. Ik schilder vaak een vorm van beweging, een tussenmoment zonder conclusie. Mijn schilderijen zijn imaginaire landschappen waarin alles een betekenis heeft en waarbij de werkelijkheid en de droomwereld samenvalt.
Mijn installaties van wol zijn altijd site-specific.
Voor Feest van de Geest ‘borduur’’ ik voort op het thema Troost met wol en ander textiel. Dit in samenwerking met leden van de kerk, zij zamelen materiaal in. Hiervan ga ik een kunstwerk maken wat haar oorsprong vindt uit de directe omgeving.
Ook zullen er schilderijen te zien zijn waarvan minstens een met het thema troost.
www.kittyblum.nl
www.kittyblumcards.nl